Contentor Blogg

Resedagbok: Huvudstadsbesök med spännande möten på och utanför plan

Resedagbok: Huvudstadsbesök med spännande möten på och utanför plan

Under två intensiva dagar i slutet av förra veckan befann sig vd Rabie och projektledare Dennis i Stockholm. Ena dagen spenderades i mötesrum och den andra i en pulserande fotbollshall i Sollentuna. Spännande möten på bägge håll alltså! Ett extra fokus låg den här gången på att arbeta mot integration för e-handelsplattformarna Centra Commerce och Storm Commerce.

Verso Skincare – unika och avancerade produkter

Kungliga Vetenskapsakademien beslutar årligen om Nobelprisen i fysik och kemi samt flera andra stora priser. Mot dessa historiska och mäktiga lokaler begav vi oss för vårt första möte. Här sitter nämligen Verso Skincare – ett företag som grundades 2013 med målet att skapa avancerade produkter som förenklar den dagliga hudvårdsrutinen.

Redan tre år tidigare genomförde man tillsammans med läkare på Karolinska Institutet tester på olika koncentrationer av Retinol 8. Det visade sig då att man hittat en formula som var 8 gånger så stark men hälften så irriterande för hyn som traditionell Retinol. Under mötet med Linda Söderholm, Verso Skincare, och Hanna Lilja, Grebban, pratade vi om integration, framtid och vad man kan göra för att boosta upp ett språk.

Nu är det dags för Verso Skincare att ta nya kliv in på nya marknader och för att nå framgång på den punkten har man valt att ta hjälp av Contentor. Med vår långa erfarenhet av översättning, lokalisering, korrekturläsning och automatisering tar vi kundens hand och lyfter dess innehåll till nästa nivå. Håll utkik framöver när Verso släpper nyheter och skalar upp sin verksamhet ytterligare!

Linda Söderholm, Rabie Salem & Hanna Lilja.

Sportson växlar upp med Contentor!

Efter ett givande förmiddagsmöte med Verso begav vi oss till Sveavägen för ett lunchmöte med Jonas Holtbo. Han arbetar sedan ett par år tillbaka som marknads- och etableringsansvarig på cykelspecialistkedjan Sportson. De säljer direkt till konsument via e-handel men arbetar också till stor del med B2B. Sportson drivs under ett gemensamt franchisekoncept – idag finns det 23 butiker på 14 orter runt om i landet. Därmed är man Sveriges största cykelspecialistkedja.

För bara ett par veckor sedan levererade vi på Contentor innehåll till Sportson i form av lokalisering, SEO-anpassning och content creation. Under en timmes tid diskuterade vi bland annat produktdata, innehåll och trender. Kul och spännande att vi får förtroendet att vara med på Sportsons fortsatta resa! Vill du lära dig mer om integration och vilka fördelar det ger? Kika in på vår hemsida och lär dig mer om sömlöst content.

ProAd + Contentor nådde framgång i Media-SM

Om torsdagen var spännande i mötesrummen var fredagen desto mer rafflande på fotbollsplanen. I år teamade nämligen Contentor ihop sig med ProAd och ställde upp i Media-SM i fotboll. De företag som var med och gjorde upp om den prestigefyllda titeln i år var förutom ProAd/Contentor:

  • Schibsted
  • Bonnier News
  • Gröna Lund
  • Tradedoubler
  • Solidsport
  • Will Brand
  • Nyheter 365

Efter en högst tveksam inledning med två oavgjorda matcher och knackigt spel valde coach Salem att plocka fram hårtorken (inte sin egen). Det gav föga oväntat resultat direkt och sedan var det inte mycket som kunde stoppa oss. Faktum är att vi tog oss hela vägen till en semifinal. Där blev det ett tufft möte med Bonnier News som till slut drog det längsta strået och segrade med 3–2. Som plåster på såren blev Rabie utsedd till turneringens spelare efter flera fina prestationer, bland annat ett oerhört fräckt lobbmål.

Vill du ha hjälp med översättning, innehållsskapande eller korrekturläsning? Eller behöver du kanske hjälp med att SEO-anpassa din hemsida? Kontakta oss idag så tar vi dialogen vidare!