Contentor Blogg

Contentor lockar till sig fler högprofilerade investerare

Contentor lockar till sig fler högprofilerade investerare

Det snabbväxande content- och översättningsföretaget Contentor fortsätter att locka högprofilerade investerare. Michael Wictor, tills nyligen vd på Ehandel.se, har nu investerat i bolaget i en transaktion där även Contentors vd Rabie Salem och Anton Johansson från Grebban deltar.

Efter sju år på ehandel.se, varav fyra i rollen som vd, valde Michael Wictor att i höstas lämna tjänsten och ta sig an nya utmaningar. Nu har han investerat i Contentor, företaget som automatiserar content- och översättningsprocessen åt e-handelsbolag.

  • ”Jag har via min tidigare roll följt Contentor på nära håll och alltid varit imponerad över deras tillväxtresa. Content och översättningar är några av de mest manuella processerna e-handlare arbetar med och i takt med ökat cross-borderfokus, konkurrenskraften i bra innehåll och fokuset hos de flesta på automatisering känns det som Contentor verkligen kan lösa ett viktigt problem åt sina kunder” säger Michael Wictor, investerare.

Förutom den långa erfarenheten från e-handelsbranschen är tanken att Michael även ska tillföra kompetens och rådgivning kring försäljning – något han arbetat med under hela sin karriär. Han kommer vara en aktiv rådgivare till bolaget och arbeta nära vd och styrelse både strategiskt och praktiskt.

Contentor tog för två år sedan in flertalet ängelinvesterare, bland de e-handelsprofilen och Grebbans vd Anton Johansson. I denna transaktion utökar han sitt engagemang och mer än dubblar sin ägarandel.

  • ”Att lyckas med e-handel är oerhört content-drivet. Såväl produkttexter, produktspecifikationer, inspirationsartiklar och SEO-texter likt kategoritexter är helt fundamentala för i princip alla e-handlare. Samtidigt är det en av de mest underinvesterade delarna av e-handelssajterna och sköts ofta väldigt manuellt, inte minst översättningar. Jag tycker Contentor har en extremt attraktiv position här med stor erfarenhet av texter och översättningar för just e-handel men också med fokus på API-integrationer och automatisering av de här processerna”, säger Anton Johansson, investerare.

Även Contentors vd Rabie Salem investerar i bolaget, ungefär ett år efter att han tillträdde.

”Det här bolaget har så mycket potential och stor kundefterfrågan att vi bara skrapat på ytan av våra möjligheter. Idag har vi integrationer till Magento 1 och 2, Prestashop och ett par egenbyggda e-handelslösningar. Under närmaste åren kommer vi investera i fler integrationer både till e-handels- och CMS-lösningar och se till att fler kunder kan njuta av seamless content- och översättningsprocesser. Jag tror stenhårt på bolaget och ser fram emot att vara med på resan även på ägarsidan”, säger Rabie Salem, vd på Contentor och delägare.

För mer information, kontakta gärna:

Rabie Salem, vd Contentor

+46 723 222 657
rabie@contentor.se

Om Contentor:

Contentor är ett företag som gör content- och översättningar till e-handel. Genom API- integrationer eller manuellt levererar bolaget högklassigt innehåll till både produkttexter, artiklar och nyhetsbrev för kunder som Partykungen, Footway, Wakakuu och Tailorstore. Företaget översätter till närmare 40 språk- och har ca 400 översättare.

Fotograf: Mohamad Al Zawadi

Contentor