Contentor Blogg

Contentor fortsätter växa - nu med ny vd

Contentor fortsätter växa – nu med ny vd

Rabie Salem, tidigare på ProAD, tar över vd-rollen för Contentor. Hans företrädare Rebecca Brodd går vidare till en än så länge hemlig tjänst i södra Skåne.

Från källarbolag till Gasellföretag

Sedan starten 2009 har Contentor gått från att vara ett litet källarbolag till att vara ett av Skånes snabbast växande Gasellföretag. Rebecca Brodd, som sedan 2013 haft rodret, har tagit bolaget från en ringa omsättning på 2,5 miljoner till 16,5 miljoner på bara några år. Samtidigt har hon varit med och format Contentor till ett internationellt bolag med kontor på olika marknader och med kunder över hela Europa. Längs med vägen har även ytterligare två bolag grundats – Contentor Marketing med fokus på ett nischat affärsområden och Contentor Next Level som tagit fram en teknisk lösning för leverans av text mot olika affärssystem.

“Rebeccas styrka är att bygga saker och det fundament vi nu står på nu är väldigt starkt och en bra grund för nästa steg. Att få ha kvar en vd under så här många år är en ynnest och vi är otroligt stolta över det arbete hon gjort med Contentor” säger Karsten Deppert, en av grundarna till Contentor.

Nu påbörjas nästa resa – tre bolag görs om till ett

Efter förra årets fantastiska resultat tar man nu nästa steg i tillväxtresan och slår ihop de tre bolagen för att kunna satsa ännu mer på en integrerad lösning för kunderna där både framtagande av redaktionella tjänster, översättningar och leverans sker sömlöst och smidigt. I samband med bolagets omorganisation väljer Rebecca att lämna över stafettpinnen till nästa ledare.

”Jag är oerhört stolt över vad vi gjort med Contentor och mina 5 år här har varit fantastiska! Att leda en resa som denna, att ta ett litet bolag som tar ordrar på postit-lappar till att bli ett stort bolag med hundratals anställda och med fokus på tillväxt, är otroligt kul. Nu är det dags för nästa fas för bolaget och för egen del ser jag fram emot den nya utmaning jag snart påbörjar” säger Rebecca och hintar om att tjänsten i fråga är på ett känt bolag i Skåne.

Känd skåneprofil tar över

Contentor har växt snabbt och kraftigt ökat omsättningen varje år. Nu fortsätter teamet bakom bolaget att sikta mot stjärnorna och nya mål. Det bolag som Rebecca byggt upp lämnas nu över till en känd profil i Skåne, Rabie Salem, som tar över vd-rollen för det bolag som framöver kommer omfatta alla tre tidigare bolag.

”Det känns oerhört spännande att komma in i den här fasen och få vara med på den här resan. Jag har följt Contentor på distans och lockas av att vara med och bygga starka, vinnande team och det här känns som ett perfekt ställe att få göra det! Det kommer innebära utmaningar men också en hävstång till massor av spännande saker framåt” säger Rabie. 

Contentor