Contentor Blogg

Magentomodul: skapa content och översätta helt automatiserat

Magentomodul

Vi på Contentor har en modul till e-handelsplattformen Magento. Med Magentomodul kan man med bara ett par knapptryck översätta eller skapa content helt automatiserat, SEO-anpassat och utan administration. Modulen finns till Magento 2.

Vi på Contentor har över 500 skribenter, översättare och korrläsare, som hanterar över 25 olika språk. Dessutom har vi ett växande erbjudande inom maskinöversättning och olika former av avancerade upplägg för contentskapande, som gör att man kostnadseffektivt kan internationalisera sin e-handel snabbare än någonsin.

Om Magentomodul

Sedan ett par år tillbaka erbjuder även vi på Contentor våra kunder att integrera via ett API, så all contentskapande och översättning kan ske helt utan administration. Många av Sveriges snabbast växande e-handelsföretag använder Contentor via API-integration och har därigenom skalat ut på många marknader snabbt och helt automatiserat, som t.ex. Partykungen och Sportamore.

Vi på Contentor har skapat en färdig modul för alla de e-handlare som har Magento som e-handelsplattform, vilket gör att de med hjälp av en enkel installation av modulen kan dra nytta av alla de möjligheter API:et ger. Full automatisering av översättningar av t.ex. produkttexter, produktkategorier och annat innehåll, samt även möjlighet att från scratch eller med underlag skapa unikt innehåll. Som alltid är både översättningar och contentskapande SEO-optimerat, unikt och korrekturläst.

“Eftersom vi varit specialiserade på e-handelsbolags content- och översättningsbehov i över 10 år så har vi ganska bra koll på vad som går att optimera, göra effektivare, vad som kan spara pengar men även vad som kan göra att man snabbare kan nå en bredare publik. Det har verkligen varit en otroligt stor succé för våra kunder när de använt sig av våra API:er, både avseende effektivitet och kostnadsbesparing, men även sofistikationsgrad där de faktiskt lyckats göra det mycket smartare. Därför känns det verkligen roligt att nu få erbjuda det här till alla hundratusentals Magentohandlare över hela världen, som kommer ha möjlighet att med en färdig modul kunna gå från klippa-och-klistra i Word-dokument och manuella processer till att faktiskt bli sofistikerade och automatiserade både för contentskapande och översättning”, säger Rabie Salem, VD på Contentor.


Vi på Contentor är extra glada över att vi kunde lansera Magentomodulen under Corona-krisen, eftersom den hjälpte e-handlare att snabbare göra kostnadsbesparingar – och gjorde så att de kunde satsa sig ur krisen.

“Vi är, precis som alla andra, oroliga såhär i Corona-tider och vi märker hur våra kunder kämpar med kostnadsbesparingar och effektivitet, samt drar in på satsningar inom t.ex. internationalisering. Med hjälp av vår Magentomodul hoppas vi kunna vara en liten del av lösningen för e-handlarna som behöver göra mer; dels eftersom vi kan ersätta många av processerna som tidigare gjorts manuellt, men även för att kostnadseffektivt kunna hjälpa till att fortsätta internationalisera trots färre resurser och hårdare kostnadsbesparingar”, säger Rabie Salem, VD på Contentor.


Nyckelfunktioner:

  • – Översätt produkttexter / kategoritexter
  • – Content creation produkttexter / kategoritexter (skapa ny copy)
  • – Versionshantering
  • – Möjlighet för expressbeställningar
  • – Automatisk import av lokaliserade produkter
  • – Auto enable vid import
  • – Skicka med kontext vid beställning
  • – Fullt överblickbar beställning
  • – Log på varje produktsida
  • – Rapportvy för översikt för samtliga beställningstyper

Dokumentation och mer information om Magento 2.


För mer information, kontakta gärna:

Rabie Salem, VD på Contentor
rabie@contentor.se
0723 – 222 657


Om Contentor:

Vi på Contentor är specialister på översättningar och contentskapande för e-handelsbolag. Med e-handelns unika krav i åtanke som snabba leveranser, SEO-anpassning, automatisering och hög sofistikationsgrad av metadata hjälper vi på Contentor hundratals kunder med content och översättningar. Bolaget har sitt huvudkontor i Helsingborg, Sverige och ägs av en grupp serieentreprenör inom e-handel bl.a. Dan Nilsson (Roligaprylar, Fyndiq mfl), Karsten Deppert (Mindpark, Rescued Fruits mfl), Anton Johansson (Headler, Grebban mfl), Filip Larsson (Tilf, Storytel mfl), Stefan Mahlstein (Pineberry, Wordon m.fl.) med flera. Några av Contentors kunder är NA-KD, Sportamore, CDON, Orkla, Gents, Partykungen, Footway och Safira.

Contentor