Om oss

När vi skriver att vi kan text överdriver vi inte. Vi tar inte i så att vi nästan spricker. Vi kan text. Sedan starten 2007 har texter med olika syften och målgrupper varit vår vardag. Vårt fokus är e-handel men alla textbehov för digital handel är vår expertis.

Fokus på E-handel

Mest av allt har vi på Contentor jobbat med e-handeln som kund. Många är de e-handlare som beställt produkttexter och översättningar av oss. Det är vi oerhört glada för. Tillsammans med våra många e-handelskunder har vi och våra skribenter lärt oss mycket om e-handelns förutsättningar och behov.

Våra kunder uppskattar snabba leveranser, förstklassig service och möjligheten till flexibla och skräddarsydda lösningar. Vi på Contentor arbetar för att du som kund ska ha en så smidig och friktionsfri vardag som möjligt. När vi lovar god service och prisvärda texter håller vi vårt löfte. Contentor levererar. Alltid.

Contentors huvudkontor ligger i Helsingborg men våra skribenter finns i hela världen.

Text revolutionized

Har varit vårt motto från dag ett. På Contentor vill vi inte bara ge våra kunder bästa service och kvalitativa tjänster, vi vill förändra hur våra kunder arbetar med, bearbetar och beställer text och översättning. Historiskt har det inneburit att vi tagit fram nya översättnings-plattformar och egna certifieringssystem. Framöver ligger fokus på att hjälpa våra kunder att automatisera sina flöden vid beställning och leverans av textinnehåll och översättning. Läs gärna mer om hur vi idag erbjuder integrationer under konceptet Contentor GO!

Text är en viktig del av e-handeln och där vill vi helt enkelt vara bäst, både som leverantör och partner men också som innovatör.

Hur vi arbetar

Contentors modell är enkel och smidig. Allt du behöver göra för att starta ett samarbete med oss är att skicka en kort beskrivning av vilken typ av text/vilka typer av texter du önskar. Vi går gemensamt igenom dina önskemål och kontrollerar om något behöver förtydligas samtidigt som du får tillgång till vårt API om du vill/kan integrera.

Contentor matchar skribenters kompetens och intressen med ditt uppdrag och när texten slutförts korrekturläses den alltid före leverans av en dedikerad korrekturläsare.

Faktura skickas först efter leverans, månatligen. Se våra löften för mer om vårt kundlöfte.

Våra grundare

Contentor startades av Dan Nilsson och Karsten Deppert, då de såg ett behov av bättre texter online. Dan och Karsten är fortfarande aktiva som ägare, delvis i styrelsearbetet men också i delar av den dagliga verksamheten. Dan har tidigare bland annat drivit e-handeln roligaprylar.se, är delaktig i fyndiq.se och startat upp nyhetssidan och branschforumet ehandel.se. Karsten är parallellentrepenör och driver bland flera andra företag mindpark.se och motiomera.se.

Under 2016 fick Contentor in fem nya minoritetsägare som tillsammans breddar kompetensen i ägarstrukturen samtidigt som bolaget tog in en mindre mängd kapital för att höja utvecklingstakten. I början av 2019 gjorde man en ny investeringsrunda där man fick in nya delägare. I samma runda klev också företagets vd in som delägare.

Contentor i siffror

Illustration med flera pennor mot blå bakgrund
400
+

Skribenter

Illustration över ett papper mot grön bakgrund
100
+

Miljoner ord levererade

Illustration som symboliserar olika språk
25
+

Språk vi översätter

Illustration med en grön penna mot grön bakgrund
100
%

Nöjd kund-garanti

Kontakta oss för offert

100% Nöjd kund-garanti
Inte bara översättning, utan lokalisering
Flexibilitet & Sekretess