Sofia Franzén Contentor

Entreprenörsprofilen Sofia Franzén ny affärsområdeschef för content marketing

Sofia Franzén kommer senast från tjänsten som VD på Drivhuset på Malmö högskola. På Contentor blir hon affärsområdeschef för content marketing.

Contentor ska växa med content marketing

”Jag har stormtrivts på Drivhuset i Malmö. Det har varit väldigt givande att arbeta med unga människor som velat förverkliga sina affärsidéer men den senaste tiden har jag längtat tillbaka till att själv driva bolag och till att få jobba med bolag som är i tillväxtfas”, säger Sofia om beslutet att gå vidare.

Contentor ökade omsättningen med 40 procent under senaste räkenskapsåret och utsågs “Gasellföretag 2017” av Dagens industri. Den 31 augusti stängde Contentor-koncernens räkenskapsår och omsättningen för 2016/2017 landade på 18 miljoner för de båda bolagen.

I samband med att Sofia Franzén tillträder som affärsområdeschef övergår content marketing-verksamheten från det egna aktiebolaget Contentor Marketing i Contentor AB. Contentor Marketings VD, Linnea Vikbrant, har rekryterats av uppstartsbolaget Fieldly där hon blir kommunikationsansvarig.

Bolagsbyggare som brinner för att få bolag att växa

Sofia Franzén har stor erfarenhet av att jobba med uppstartsbolag och brinner för att få bolag att växa. Innehåll och kommunikation menar hon spelar en avgörande roll för att bolag ska uppnå sina visioner och tillväxtmål:

”Entreprenörer blir lätt förblindade av tekniken och tror att tekniken kommer vara framgången i sig men utan innehåll som kan kommunicera med kunden så faller det ofta platt.”

På Contentor Marketing ska Sofia skala upp verksamheten som idag fokuserar på prenumerationsbaserade redaktionella tjänster.

”Min styrka ligger i att bygga bolag. Men jag drivs också av att få människor att jobba ihop i starka team.”

Om valet av ny affärsområdeschef säger Karsten Deppert, delägare och medgrundare av Contentor:

”Det känns jättekul att en så bra person som Sofia blir en del av teamet. Hennes passion för branschen och för verksamhetsutveckling gör henne till en drömkandidat för uppdraget. Hon kommer bygga vidare på och utveckla den kvalitativa verksamheten som Linnea lagt grunden till.”

Agreement icon highlighting USP argument100% Nöjd kund-garanti
Agreement icon highlighting USP argumentInte bara översättning, utan lokalisering
Agreement icon highlighting USP argumentFlexibilitet & Sekretess
Contentor